Upphäradskampen 2022

 


Upphäradskampen

2022

Prognosen från våra meteorologer visade mulet men uppehåll. Ack vad fel de hade. 
Solen tittade upp över horisonten och torkade upp daggen från natten i en rasande fart. 
Ryktet om kampen har spridit sig långt utanför våra förväntningar. I år ställde en deltagare upp som
bor i ett av Eurpoas sydligaste länder, nämnligen Italien.

Morgonens förberedelser tog fart, tipspromenaden uppsatt, grillen var snart igång, funktionärerna började samlas, för snart börjar lagen till årets kamp trilla in. Vi var uppe på en ny rekordnotering i lag. Men ett lag föll ifrån och vi hade lika många lag till start som förra året, 15st.

Efter några år med Covid- 19 öppnade vi återigen upp dörrarna till skyttelokalen. En bra miljö som ger oss den där stationen med möjligheten för vind och yttre förhållanden att påverka som mininmalt. Årets blåsning bestod av såpbubblor som skulle transporteras en kortare sträcka, och genom en fyrkantig ram. Jula:s bubbelvatten gav mer utmaning då tidspressen att hinna fram innan bubblan sprack också spelade roll.  

Sen stundade en kortare sträcka för att hamna i trakten kring gamla Tengboms. Den klassiska kunskapsronden som många båda hatar och älskar på samma gång. Efter att testat deltagarna på både julklapps- och regeringskunskaper var vi inne på nästa ämne, författare. Inget populärt ämne för många, men en hel del satt inne på information man inte väntat. 15 svenska och 15 utländska författare skulle listas ut genom man får titlar på böcker. Fantastiskt roligt att se samarbetet i gruppen, där vissa lyckas bra och andra bättre. För det är svårt att där under tidspress klämma fram information som kanske finns någonstans långt bak i det undermedvetna. 

Sen fortsatte färden mot Brännemossen och tillbaka mot Upphärads centrum. Sven-Olof Perssons stora gårdsplan var perfekt för nästa station. Golf stod det i protokollet, och visst hade golfen gjort sitt intåg. Dock inte i den form många trott. Två golfbollar var ihopsatta med ett snöre emellan. Dessa skulle kastas på ett stort kaninhoppningshinder, eller ett litet hästhoppningshinder. De som fastnade räknades i en skala från 1 till 3p. 

Fotbollsplanen var nästa anhalt, och en klassiker var tillbaka. Sparka 20 fotbollar så nära en linje som möjligt, dock inte över. Här överglänste årets yngsta lag "Bad Boys". Fyra tjejer som fick till det smått otroliga resultatet på 3cm felmarginal. Fantastiskt.

Lite fika och vätskepåfyllning. Sen var det dags för runda två. Hos Olof Johansson i Nyckleby väntade årets nästa nya station som gick under namnet "Ved". Varje deltagare fick varsin vedklamp. Den skulle sågas itu två gånger, för att få ut tre delar. Dessa tre bitar vägdes för varje deltagare. Skillnaden på tyngsta och lättaste biten blev deltagarens resultat. Sen adderade man ihop hela lagets felmarginal och delade med antalet deltagare. Då fick man ut lagets genomsnittliga felmarginal. Många gjorde det riktigt bra, där den bästa deltagaren var omkring 10g felmarginal. Vedklamparna var inte helt raka i formen vilket gjorde utmaningen mer kompicerad. 

Mastermind väntade vid den s.k. Ängaladen. Den som bara någon vecka innan blivit utsatt för en misstänkt anlagd brand. Som tur var upptäcktes det i tid och den står kvar. Detta är en jämn station där varje sekund kan göra skillnad. Snabbaste laget klarade utamaningen på 1min och 24sek. 4 och 45 var långsammast. Däremellan ska det in 13 lag. 

Vid affären väntade funktionärerna med en variant av tidigare boulestation. Denna gång var "lillen" ett riktigt klot. Och för varje träff flyttade sig lillen lite längre ifrån utgångspositionen. Något som medförde lite taktik om man skulle lyckas bra. 45 träff och 10 mer än tvåan var segerresultatet denna gång.  


Vinnarlaget från förra året stod återigen som segrare, med nästan samma konstellation. Lag Prime med Robin Antonsson i spetsen fick lyfta årets pokal, dock fick de förhinder och priserna togs istället emot av broder Antonsson. En fågel med humor viskade att det numera krävs ett kval för att ta sig in i det laget. Vi får se om någon kommer utmana dessa i nästa års upplaga.

Vi öppnade i år upp på några av stationerna för flera lekplatser, vilket kändes som det gav ett bättre flyt utmed slingan. Vi har några pusselbitar kvar, innan vi är helt nöjda.

Men absolut finns där i nuläget plats för fler lag.
Så på återseende i Upphäradskampen 2023. 




Startlista för årets kamp (starttid/lagnamn/lagkapten):
  • kl. 09.30 Lag Flundrehof K. & Bpk Leif Laurell.
  • kl. 09.40 Team Hanshagen Amelie Åsfeldt.
  • kl. 09.50 Lag Björkelund Per-Håkan Eriksson
  • kl. 10.00 Bärsknäckargänget Marcus Alfredsson.
  • kl. 10.10 Kul Har Vi Pontus Johansson.
  • kl. 10.20 Mandelkubb Louise Kjell Petersen.
  • kl. 10.30 Lag Prime Robin Antonsson.
  • kl. 10.40           Skit i Handfatet Sara Skoog.
  • kl. 10.50 Startgrupp 8 Sandra Eriksson.
  • kl. 11.00 Sammlaget Göran Rydstedt.
  • kl. 11.10 Det Gula Laget Nina Skoglund.
  • kl. 11.20 The Boys Next Door Jörgen Nordgren.
  • kl. 11.30 Vi Tror På Tur DNS.
  • kl. 11.40 All Makt Åt Tengil Erik Löfgren.
  • kl. 11.50 Svekbyns Finest Jessica Einmaa.
  • kl. 12.00 Bad Boys Maja Skoglund.

Stationer:
  1. "Blåsningen" Skyttelokalen. Funktionärer: Göte & Björn Nilsson. Blåsa såpbubblor.
  2. "Kunskapsronden" Vid gamla Tengboms. Funktionärer: Helena Jonsson, Beatrice Johansson & Hanna Johansson. Årets kunskapsstation bestod av att lista ut författare.
  3. "Golf" Sven-Olof Perssons Maskinhall. Funktionärer: Ingalill Skogstad & Nicklas Karlsson. Kasta golfbollar med snöre, på ett kaninhoppningshinder.
  4. "Precision" Fotbollsplan. Funktionärer: . Sparka 20 fotbollar nära en linje. Avståndet för de 5 närmsta bollarna räknades.

  5. "Ved"
    Hos Olof Johansson i Nyckleby.
    Funktionärer: Ann-Charlotte Edvardsson & Olof Johansson.
    Snurra en pinne så en hästsko som var fastspänd i ett snöre snurrades in.

  6. "Mastermind" Bakom församlingshemmet. Funktionärer: Elin & Alma Edvardsson, med respektive. Lägga ut färgbrickor i olika kulörer, som stämmer överens med funktionärens.

  7. "Pétanque" Bouleplanen vid affären. Funktionärer: Fredrik Hallstensson & . "Lillen" återplacerades efter en centrumlinje. Där varje träff medförde att avståndet blev lite längre varje gång.

 
Mästare Upphäradskampen 2022!






Grattis!

Lag Prime

Lagsammansättning:
 
                                                    "Kapten"      Robin Antonsson
                                                                          Tobias Gremalm
                                                                          Jonas Johansson
                                                                                                           Jonas Olsén
                                                                                                           Jonathan Hilmersson
                                                                                                           Martin Häger
       


Alla ni som kom, ni såg, ni vann. 
På ert egna sätt. 

Tack och på återseende!









Kommentarer

Populära inlägg