Upphäradskampen 2016

2016

Året då kampen fick flyttas fram en vecka. Orsaken var att det blev en krock i planeringen för Upphärads Skyttegille, som var medarrangör till JNM i Trollhättan just den här helgen.
Lördagen den 3 september hade 9 lag samlats för att gå rundan, som detta år mätte strax över 5km. Det var inte bara slingan som hade utökats, utan även stationerna. Nu gick kampen över 7 stationer.
Första stationen var vid Tempo, fortsatten till reningsverket, över ängar och gärden till Nyckleby. Fortsatte in på Dunevallsvägen och vek ner bakom församlingshemmet. Vidare genom skogen till grillplatsen och ner till 7-mannanplan. Sen mot Bissmans verkstad i det gamla snickeriet, och tillbaka till bygdegården.
Kampen lockade fler lag än året innan, nu kom 9 lag med totalt 48 deltagare till start. Det var mulet och ganska svalt. Precis när kampen drog igång kom det en rejäl regnskur. Men sen sprack det upp och höll sig resten av kampen.
Vinnarlaget hade ungefär samma konstellation som första årets vinnnare, fast nu med ett annat namn, "Invandrarna".


Startlista för årets kamp (starttid/lagnamn/lagkapten):
  • kl. 09.30 Team Artorp / Nyckleby / Hälltorp Pia Hallstensson.
  • kl. 09.40 Team Slowfox Lars Petersen.
  • kl. 09.50 LLK Trollhättan Carl Albert "Abbe" Carlstein.
  • kl. 10.00 La Familia Nikola Ignjatovic.
  • kl. 10.10 Invandrarna Tom Christiansen.
  • kl. 10.20 The Beerhävers Anders Fryk.
  • kl. 10.20 Team Hanshagen Ewa Åsfeldt.
  • kl. 10.30      Wheel & Vinyl Carina Svensson.
  • kl. 10.20 Boomerang Elin Persson.



Stationer:



  1. "Sverige". Vid affären Tempo. Funktionärer: Helena Jonsson & Ann-Charlotte Edvardsson. Kunskap om Sveriges landskap.
  2. "Skottkärran". Gamla reningsverket. Funktionärer: Ulf Antonsson & en till från Uis. Styra en skottkärra med en boll som inte fick hoppa av, genom en hinderbana.
  3. "Ryktas häst" Hos Olof Johansson i Nyckleby. Funktionärer: Alma Edvardsson & Jelena Ignjatovic. Kasta 20 hästskor i en träform med varierande poäng. Bästa laget träffade med 18 hästskor och fick ihop 59p.
  4. "Ögonmått" Bakom församlingshemmet. Funktionärer: Ingalill Skogstad & Nicklas Karlsson. Långt ut på gärdet var det placerat en blå plasttunna. Man skulle bedöma avståndet till denna. Bäst gissning var 11m ifrån, avståndet var 276m .
  5. "Målaren" På gräsplan. Funktionärer: Pontus Hansson & en till från Uis. Sparka bollar i poängområde på ett 7-mannamål. 230p fick bästa lag ihop.
  6. "Dragkampen" Vid Bissmans bilverkstad. Funktionärer: Olof Johansson & Fredrik Hallstensson. I ena änden av ett snöre fanns ett bildäck. I den andra var snöret fastsatt i en lång pinne. Lag skulle snurra på pinnen så däcket drogs in, och detta uförs två gånger. The Beerhävers och Team Hanshagen utförde uppgiften på 2minuter och 21 sekunder.
  7. "Bitande" I skyttelokalen i källaren på Lindåsgården. Funktionärer: Reine Eriksson, Karl-Erik Eriksson & Göte Nilsson. 4 st i respektive lag skulle göra en så hög stapel som möjligt med sockerbitar. Totala summan räknas. 81 st sockerbitar fick de lag som vann ihop.

Prisutdelning skedde i samband med fotbollsmatchen mellan Upphärads IS och Sjuntorps IF.
Vinnare 2016 "Invandrarna"






Kommentarer

Populära inlägg